OVER DISTRICT 13

Missie
District 13 zet zich in voor de urban arts (en haar community) in Almere en Flevoland met als missie om het geluid te versterken van de verschillende urban subculturen in Almere en deze een platform te geven in de breedste zin van het woord. Presentatiemogelijkheden (podia en exposities), (sport)evenementen, kennisoverdracht en talentontwikkeling zijn enkele voorbeelden waar DC13 zich op richt.

Visie
Urban arts is sinds de geboorte van Almere altijd onderdeel geweest van de stad. Onze visie is om de urban arts goed te laten gronden en te versterken richting de toekomst van de kunsten zelf en haar makers uit Almere en Flevoland.

Stichting District 13
District 13 is in 2023 officieel een stichting geworden en is opgericht door Kasper Jongejan en Richard Terborg.

Kasper “SPECS” Jongejan.
Kasper was één van de originele DC13 leden uit de beginjaren. Een graffiti schrijver, kunstenaar en modeontwerpers dat opgroeide in Almere. Studeerde in Amsterdam en zich op verschillende manieren heeft ingezet voor de urban community in Almere.

Richard Terborg.
Richard zit al jaren in de Urban Community van Almere. Verhuisd vanaf zijn 17de naar Almere en is hier door gegroeit als fotograaf en kunstenaar. Hij heeft zich veel ingezet voor de community en Almere.

De naam DC13
Eind jaren 90, begin jaren 2000 waren er veel rappers, breakdancers, DJ’s en graffiti schrijvers actief in Almere. Een grote groep van deze actieve hiphoppers waren vaak samen om optredens te bezoeken, zelf op te treden, kunst te maken en te basketballen, just life.

MC ARC (nu DJ Smash van Smash en Aries) kwam met het idee om een gezamenlijke naam te vertegenwoordigen voor als deze groep buiten de grenzen van Almere (actief) aanwezig waren bij jams, optredens en competities. De naam die MC ARC had bedacht was DC13.
DC13 is de afkorting van District 13, een verbastering van de grenzen van Almere waarin alle postcodes beginnen met 13. District 13 was, én is, ons territorium.

Door de jaren heen zijn sommige banden verwaterd maar DC13 is een naam met
geschiedenis en waarde wat vandaag de dag nog steeds wordt hoog gehouden door stichting District 13 dat zich inzet voor de urban arts.