STREET ART MUREN

Graffiti/street art (gedoog)muren zijn een belangrijke onderdeel voor street art kunstenaars. Zij kunnen hun kunst op deze muren beoefenen waardoor hun kunst waarde heeft, hoe tijdelijk deze ook van aard is. Deze muren zorgen voor talentontwikkeling, saamhorigheid en acceptatie van de street art kunstvormen van het bredere publiek.
District 13 heeft zich de afgelopen jaren ingezet om de infrastructuur van de street art muren in Almere te verbeteren en te verbreden. Met deze ontwikkeling is de stad beter
bereid om, om te gaan met de street art kunstvormen en haar makers.
Vragen met betrekking tot de onderstaande street art muren kunnen gemaild worden naar: info@district13.nl

Almere Haven
In 2008 werd er in Almere Haven op het veld van de Jaagmeent een houten graffiti muur geplaats. Deze muur is door de jaren heen erg afgetakeld en moest nodig vernieuwd worden.
District 13 heeft daarom contact gezocht met de buurtvereniging en de gemeente Almere om er voor te zorgen dat er een nieuwe duurzamere muur word geplaatst.
In januari 2023 is er een nieuw muur geplaatst waar er nog jaren lang gebruik van gemaakt kan worden.
Adres van de muur: Jaagmeent 190, 1356 AT Almere.
Grootte: 10 meter lang, 2 meter hoog.

Appelbrug
De muur onder de Appelbrug in Tussen de Vaarten werd al jaren lang herhaaldelijk voorzien van ongevraagde graffiti waardoor er maandelijkse schoonmaakkosten werden gemaakt.
District 13 heeft aan de gemeente Almere gevraagd om van deze muur een officiƫle street art muur te maken wat zou inhouden dat de muur gebruikt gaat worden door street art kunstenaars om hun kunst op te beoefenen. Door de ligging en aantrekkelijkheid van de muur voor graffiti schrijvers heeft de gemeente erin toe gestemd om de muur vrij te geven aan street art kunstenaars. Er mag vanaf 30 juli 2023 op elk moment van de dag street art op worden aangebracht.
Adres van de muur: Kruising van de Appelpad en Von Draispad in Almere.
Grootte: 30 meter lang, hoogste punt 3,5 meter hoog, laagste punt 50 centimeter hoog.
Note: Het is alleen toegestaan om op de onderstaande muur te spuiten. Op alle andere pilaren e.d. is het niet toegestaan!

Beatrixpark
District 13 werk samen met verschillende afdelingen van de gemeente Almere en de Beheergroep Buurtbewoners Beatrixpark aan het realiseren van een grote street art muur in het Beatrixpark naast het vernieuwde skatepark. Meer info volgt z.s.m.